New York

Hey, Hey, Hey!

Cea de-a treia zi in New York… yuppy! Am lasat pentru final unele dintre cele mai “de impact” obiective… so let’s get started πŸ˜€ .

Imediat dupa cupcake-ul de dimineata, care devenise deja un obicei, am plecat grabiti spre New York. Era una dintre cele mai frumoase zile de vara pe care le prinsesem de cand ajunsesem acolo si evident acest lucru ne umplea de energie.

Dupa vreo 2 km de mers pe jos, am ajuns in locul din care trebuia sa luam ferryboat-ul catre “Liberty Island“, draguta insulita pe care sta linistita si vegheaza Lady Liberty πŸ™‚ . Desi vremea era de senzatie, coada interminabil de lunga la care ne asteptam sa stam, lipsea cu desavarsire πŸ™‚ , prin urmare imediat ce am cumparat biletele, ne-am imbarcat si am plecat. Pe drumul pana la insula m-am invartit ca un titirez, peisajul era incredibil. In dreapta New York-ul cu ale lui gigante cladiri ( vazusem vederi cu acea priveliste, deci nu-mi incapeam in piele de fericire), iar in stanga Lady Liberty, care devenea din ce in ce mai impunatoare odata cu apropierea noastra de insula. 15 minute si in jur de 500 de poze mai tarziu πŸ˜€ , ne aflam in fata ei.

Statue of Liberty

Feeling-ul pe care l-am avut atunci a fost ceva in genul ” I’m the queen of the world” πŸ˜€ . Mi-am revenit rapid, insa, la gandul ca mai avem multe de facut in acea zi. Dupa alte cateva sute de poze, un tur al insulei si o inghetata delicioasa cumparata de la niste romani πŸ™‚ , am plecat inapoi spre alte aventuri.

Statue of Liberty

Urmatoarea destinatie: “Wall Street” baby πŸ˜€ . Am fost avertizata de la inceput ca ceea ce vad in filme este foarte aproape de adevar, insa “chiar totul ?”, ma intrebam de fiecare data cand observam ceva ce ma ducea cu gandul la o secventa dintr-un film. Barbatii imbracati la costum, grabindu-se catre locul de munca sau catre restaurantul la care urmau sa ia pranzul, ma teleportau instant in “The Wolf of Wall Street“.

Wall Street

Nu am zabovit prea mult in acel loc, pentru ca soarele ardea puternic, si ne-am continuat drumul catre “Charging Bull“, locul in care dupa mult timp de studiat si analizat, tot ce am reusit sa facem a fost o poza la fundul taurului πŸ˜€ .

Charging Bull

Incantati de marea noastra reusita, ne-am oprit sa mancam intr-un loc dragut cu sushi din imediata apropiere a taurasului, pentru a ne reincarca bateriile.

Ultima oprire a fost la “9/11 MemorialΒ & Museum“, un loc in care indiferent de cat de necunoscator sau indiferent ai fi, nu ai cum sa nu simti incarcatura emotionala. Am ramas in tacere cateva minute bune admirand cascadele construite in locul fundatiilor celor doua turnuri si reflectand asupra faptului ca nimic pe lumea asta nu este garantat si ca trebuie sa te bucuri de fiecare moment si fiecare persoana atunci cand le ai.

One World Trade Center

Emotionati si cu speranta ca ne vom intoarce foarte curand pentru a descoperi alte nuante ale acestui incredibil oras, am lasat in urma cladirile gigante si zoom-ul cu care privisem lumea in ultimele zile si am pornit spre Canada πŸ™‚ .

Stay tuned! Aventurile in Wonderland nu se incheie aici…

See you soon!