Montreal panorama

Hey, Hey, Hey!

Acesta este ultimul episod din seria “Diana in Wonderland”! So, let’s get started and hope you’ll enjoy!

Somnul profund care mi-a monopolizat drumul de intoarcere a continuat pana a doua zi pe la ora 9 😀 . ( poate pentru voi nu este mult 9, dar pentru mine este enorm 🙂 ).

Cu bateriile incarcate, am inceput sa descoper Montreal-ul si imprejurimile. In fiecare zi ma trezeam entuziasmata de ceea ce va urma. Zilele treceau rapid, dar cumva reuseam sa acumulez si sa pastrez tot ce era mai frumos de acolo.

Gustul bucatelor, a fost primul lucru care mi-a marcat existenta in acest concediu. Calitatea, diversitatea si, nu in ultimul rand, prepararea, ofereau mancarii un gust minunat. Eram pierduta intre BBQ-uri, salate, poutine si, nu in ultimul rand, inghetata de la Costco, un deliciu 😀 . In aceeasi masura si artilolele textile erau net superioare in comparatie cu ce gasim la noi. Tocmai din acest motiv, nu ma puteam opri din cumparat… cumva imi doream sa iau tot ce e mai bun din Canada inapoi in Romania 😀 ).

Montreal-ul este un oras extrem de dragalas, inconjurat de apa si cu multe poduri ce il leaga de imprejurimi. Atat din exterior, cat si din interior, privelistea este uimitoare 🙂 .

Mont Royal

Prima noastra oprire, in cadrul procesului de cunoastere, a fost Chalet du Mont-Royal ( un fel de belvedere ) . Atat drumul pana acolo, cat si view-ul, au fost superbe. Inca imi aduc aminte ce sinteam in acele momente, atat de pregnanta este amintirea 😀 .

rue Sainte-Catherine Montreal

Intr-o alta zi, am pornit dis de dimineata la pas prin Montreal. Desi imi doream sa vad tot ce are de oferit acest loc, cumva am reusit ca printre primele obiective sa fie un mall subteran, probabil la fel de mare ca si Brasovul ca intindere 🙂 . Impotriva vointei mele, am plecat din “Underground City” pe care va trebui sa-l strabat in intregime candva… 😀 .

China Town Montreal

Urmatoarele pe lista: rue Ste-Catherine si Chinatown. Imi amintesc atat de clar delimitarea cartierului chinezesc … coborand pe Rue St Cathrine la un moment dat totul devine Chinezesc :)) , atat oamenii cat si cladirile.

Vieux Port de Montreal

Cel mai frumos loc vizitat in acea zi a fost fara doar si poate, “Vieux port de Montreal”. Vechiul Port al Montreal-ului m-a cucerit imediat, atat cu peisajul incredibil de frumos, cat si cu culorile lui, cu tarabele lui de la care puteai cumpara bijuterii “hand made”, si nu in ultimul rand cu parcul de distractie pentru copii, amenajat exact ca intr-un film cu pirati.

Montreal

La intoarcere, am facut alte doua opriri. Prima dintre ele a fost la “Catedrala Notre Damme”, si cea de -a doua la “Palais de justice”, un alt loc plin de culori fantastice.

Cu toate ca timpul petrecut acolo a fost relativ scurt, m-am bucurat la maximum de fiecare moment, de fiecare loc si de fiecare gust experimentat. Pentru mine a fost o “ life changing experience” pe care nu numai ca mi-o amintesc cu placere, ci zilnic incerc sa aduc fragmente din ea in viata mea de aici.

Canada

Stay tuned! Voi reveni foarte curand cu alte subiecte senzationale 😉 .

See you soon!